Under One Roof


Newell Rubbermaid

Design Center

 

With sales in over 100 countries, Newell Rubbermaid continues to set its sights higher. As part of its Growth Game Plan to accelerate innovation through collaborative design, the company has created a new Design Center that gathers industrial and graphic designers from all of its brands under one roof.

 

Our frequent partner, Perkins+Will, engaged Xibitz to confirm its designs through prototypes and mockups, and to carry out fabrication and installation. Xibitz also provided financial, project and schedule management.

 

The two primary elements of the design are the blue wall and the long hall. Together they convey cohesion, flexibility and experimentation.

 

You can’t just talk about collaboration; you have to design for it…We’ve created a place where multiple disciplines can come together and achieve better outcomes than we would have done separately. Our designers are really jazzed to be at work.

—Chuck Jones, Chief Design and Research & Development Officer, Newell Rubbermaid

 

[Vision made real.

The core values of Newell Rubbermaid and the purpose of its new Design Center are mirrored in Xibitz’s precision execution of Perkins+Will’s design. Our work reflects the client’s belief in interdependence, innovation and passion. ]

 

X: on this project:

Design, Perkins+Will

Cost Estimating

Financial Management

Project Management

Scheduling Management

Design Solutions

Design Sketches

Prototypes & Mockups

Material Samples

Construction Drawings

Fabrication & Installation

Maintenance Manuals

 Warranty Service

 

    Let’s Talk

 

Newell Rubbermaid, Kalamazoo, Under One Roof

This quote is from Charles Eames who has been called “the most influential designer of the 20th century.”

 

Newell Rubbermaid, Kalamazoo, Under One Roof

Opposite the entry doors, 25,000 seemingly random wood blocks form a solid wall to remind visitors and designers of the power of collaboration.

 

Newell Rubbermaid, Kalamazoo, Under One Roof

Over seven miles of ash wood slats run the length of the Center’s main corridor, creating a continuous link between all the design teams.