Dow Jones

October 09, 2013

0 | 0 | 0 | 0


 

Dow Jones & Company | Headquarters | New York, New York

 

Highlighting the Past; Positioning for the Future

 

Its name is known around the world. Its major index is a benchmark watched by millions. And its publications are icons in their industry. Dow Jones has an enviable brand that’s taken over 125 years to build. So when News Corp. bought the company and sought to locate several media departments in one place, it hired STUDIOS to create a new home for its New York area-based print, online, and wire services divisions.

 

Working within several constraints, including oddly shaped floor plates, low ceiling heights, and tall but narrow windows, STUDIOS devised a layout in which most of the area on the Dow Jones’ five contiguous floors is given to open offices. A few private offices are positioned adjacent to the building core or other service areas, instead of along windowed perimeter walls where they would block precious daylight.

 

Partnering with Design360, Xibitz supported Benchmark Construction and STUDIOS with way-finding signage and environmental branding to highlight the achievements of the media conglomerate and complement the architecture and rich history of the printing industry – all in a matter of six months.

 

Examples of unique materials that Xibitz and Design360 utilized include raw, etched zinc to mimic the old printing presses. Custom exhibits displaying Pulitzer Prizes and other awards employees have won over the years are integrated into wall niches and composed of blued steel, richlite and subtle lighting. And antique photographs of employees working in the newsroom many years ago are printed directly on large pieces of glass.

Let’s Talk