A Big Four Firm

July 22, 2014

0 | 0 | 0 | 0

 

 

A Big Four Firm | New Headquarters | Chicago, Illinois

 

Inspiring Productivity in a Vibrant, Dynamic Space

 

When one of the “Big Four” networks of firms offering audit, tax and advisory services reinforced its commitment to Chicago with a new headquarters, the global giant sought a design providing social, collaborative and personal space while optimizing real estate to control costs. Designed by Perkins+Will, the result features a mix of open and private meeting areas combined with advanced technology on six floors and a mezzanine.  

 

In developing and installing brand elements for the project, Xibitz employed artistry and dynamism via many custom elements.

 

Examples in the mezzanine include a frosted vinyl pattern applied to existing glass windows; a similar technique on entry doors, with a direct-printed clear vinyl logo plot cut to match the profile; and three ceiling “hoop” graphic scrims (of translucent fabric allowing image visibility on both sides) with low-profile tensioning hardware.

 

For corridor anchor light boxes, Xibitz produced custom graphic applications to fit supplied niches, and mounted a white translucent polycarbonate panel (with direct-printed graphics) between the glass face and back light source.

 

Noteworthy techniques in the Conference Center include back-painted glass; custom-layered graphics applied to existing surfaces; panels with recessed text installed to appear as if part of the wall surface; and glass panels which float in front of the wall and connect at the floor via a low-profile channel.

 

Xibitz also provided elevator lobby signage, including a 3-D logo consisting of two layers of white painted acrylic mounted together to provide depth, applied to an existing glass panel on site.

 

Additional services included sampling of multiple elements to ensure client and partner satisfaction with finishes and processes.    

 

Let’s Talk