Brief

A Big Four Firm

When one of the “Big Four” networks of firms offering audit, tax and advisory services reinforced its commitment to Chicago with a new headquarters, the global giant sought a design providing social, collaborative and personal space while optimizing real estate to control costs. Designed by Perkins+Will, the result features a mix of open and private meeting areas combined with advanced technology on six floors and a mezzanine.

The mezzanine includes a frosted vinyl pattern applied to existing glass windows; a similar technique on entry doors, with a direct-printed clear vinyl logo plot cut to match the profile; and three ceiling “hoop” graphic scrims. For corridor anchor light boxes, Xibitz produced custom graphic applications to fit supplied niches, and mounted a white translucent polycarbonate panel between
the glass face and back light source.

Noteworthy techniques in the Conference Center include back-painted glass; custom-layered graphics applied to existing surfaces; panels with recessed text installed to appear as if part of the wall surface; and glass panels which float in front of the wall and connect at the floor via a lowprofile channel.

Designer:
Scope of Services:

Design Solutions, Production & Installation, Project Management, Facility Interface Coordination, ROM Budgets, Cost Estimating, Construction Drawings, Material Samples

Photos